2011. május 10.

Autókínzás gyárilag és kretén újságírók által

Marha érdekes videót találtam ma munka közben. Ritkán látható autókínzások sorozatát, amit ráadásul olyan emberek végeznek, akiket ezért fizetnek. A videó alatti hozzászólásokból kiderül, hogy sokan megtalálták álmaik munkáját, de olyan is akadt, akinek a képsorokról egy hölgyismerőse ugrott be.



Fájt megnézni, ugye? Az autógyáraknak viszont szükségük van ilyen tapasztalatokra is egy-egy új modell kifejlesztése során. Amikor egy típusból elkészül az első néhány darab, az úgynevezett előszériás autók, azok rögtön nyúzópadra, illetve a gyári tesztpilóták kezei közé kerülnek. Ezek róják aztán álcázva a sarkkörön túli úttalan utakat -40 fokban, +50-ben száguldanak 200 felett egy sivatagban, vagy épp a harmincadik vészfékezésüket hajtják végre teljesen megpakolva, súlyos utánfutót vontatva a Grossglocknerről lefelé. Nemes feladatok a tartósság tesztelése, vagyis a majdani vásárlók elégedettsége érdekében. De vannak olyan példányok, amik alig kerülnek messzebb a gyárkaputól. Ők mennek a közeli, mesterséges úthibákkal gazdagon ellátott tesztpályára, ahol azt is vizsgálják, hány ugratást bír ki a lengéscsillapító és a futómű, vagy például azt, hogy nem nyílik-e ki indokolatlanul a légzsák, ha beleszállnak az autóval egy nagy halom zúzott kőbe.
Ez a része érdekes ennek a munkának, de az utána következő vizsgálatokat, elemzéseket, meg minden egyebet biztosan nem kívánnák senkinek.

Irigylésre méltóak viszont az olyan idióták, mint a méltán híres Top Gear műsorvezetői. Nekik elég volt ilyennek megszületni, és ez máris feljogosítja őket, hogy autókat zúzzanak szét:



Nem szép dolog, és utáljuk is Jeremy Clarksont ezért, miközben persze inkább irigyek vagyunk. Fifth Gear-es kolléganője viszont nagyon unszimpatikus, mert elég fantáziátlanul kezdi szétverni a Mercedest. Baseball ütővel? Menj már! Lennének ötleteim egy ilyen munkához, az biztos...


1 megjegyzés:

mikrobi75.blogspot.hu írta...

Ez nem semmi! Én a sz@ros Renaultomra is vigyázok mint az állat, pedig lassan 11 éves. Ezek meg itt jobbnál jobb autókat ütnek szét.