2009. június 7.

Júniusi majális a Tőzeges tónál

A Brill Kft. munkatársai és hozzátartozói részére hagyományosan megrendezett tóparti majálisra most szombaton került sor. Az eredeti időpont múlt szombaton lett volna, de a kedvezőtlen időjárás miatt egy héttel eltolódott. Bár a meteorológusok mostanra sem garantáltak jó időt, végül az ebéd kezdetére pont kisütött a nap, és pillanatok alatt szinte felhő sem maradt az égen.



Az ebédet egy hatalmas sörsátor árnyékában fogyaszthattuk el, a szakács pedig ezúttal is a legendás Panca volt, aki most sem okozott csalódást. Nagyon tökéletes babgulyás és valamilyen patás állatból készült (nem értek a hozzá, nem tudom, hogy marha vagy birka vagy mi lehetett) pörkölt került a tányérokba. Nem hiszem, hogy bárki éhes maradt volna, de ezt jelezte a sok üres tányér is.



A parton az ebéd után rendes strandhangulat alakult ki, bár többen horgásztak, mint ahányan bemerészkedtek a vízbe.



Nem csak a környezet volt szép.



Míg mások horgásztak, Gyuri a gyerekeit próbálta nyomon követni. A három közül itt a két nagyobb biciklizik, míg a legkisebb vadászatra indult...



...és úgy látom, itt már a zsákmányt is kiszúrta magának.



Történelmi pillanat volt az első hivatalos fotó elkészítése Juhász Ádámról, Judit és Peti elsőszülött kisfiáról. A hangját nem nagyon hallottam, mert bár egyszer elkezdett panaszkodni, de nagyjából öt másodperc múlva el is aludt újra.



Ebéd utáni életkép.



A rendezvényen Kapás Tibi barátunk is tiszteletét tette.



Ezúttal nem munkahelyi eligazítás folyt, sokkal inkább pálinka fogyasztására buzdították a jelenlévőket.



Három legények. Az egyik kis szigetre indultak, ahol horgászparadicsom alakult ki a nap folyamán.



A horgászat persze ment a „szárazföldről” is.



Profik is részt vettek a halfogásban. A szóbeszéd szerint olyan komoly felszerelések kerültek itt elő, amiről a tulajdonosaik mélyen hallgatnak. Ha hinni lehet a pletykának, volt itt olyan horgászbot is, amelyik a tudomány jelenlegi állása szerint még megmagyarázhatatlan módon szabályosan vonzotta a halakat. Persze a horgászok mindig a saját tapasztalatukkal és tehetségükkel magyarázzák a sikert, de gyanús ez nekem.



Közép-Európa legjobb DJ-je is itt pihent rá az esti bulira, amin a majális után reggelig mulatoztunk Vandával.



Szavamra, varázslatos a horgászok világa. Nem hiszem, hogy egy agysebésznek több alkatrészre lenne szüksége egy operációhoz. A horgászat külön tudományág! Az ollón, papírzsebkendőn és a parafadugón kívül nem is tudok itt más tárgyat beazonosítani.



Kapás Gaga Tominak segített a halak partra juttatásában.



Íme, itt is az eredmény.



Őszinte tiszteletem azoké, akik meg mernek fogni egy élő halat.



Ahogy jött a naplemente, persze elkerülhetetlenné vált a giccses képek készítése.





Ez az egyik kedvenc képem a majálisról.



Azt hiszem, erre az alkatrészre szokták rágyúrni a beetetőanyagot. De senki ne vegyen mérget arra, amit én a horgászattal kapcsolatban mondok.



Nem baj Slugi, legalább Te is elmondhatod, hogy fogtál valamit! Az idő múlásával egyre lényegtelenebbé fog válni, hogy csak egy faág volt. Egy halpikkely azért ragadt rá.



Közvetlen ezután Tomi viszont fogott egy halat, de a többihez hasonlóan ez is visszakerült a vízbe.



És íme, a lemenő nap utolsó fényei. Az egyik legszebb kép megszületése után távoztunk a kis szigetről, hogy kivegyük részünket a közben elkészült flekken elfogyasztásából. Finom véget ért egy remek nap.

Nincsenek megjegyzések: