2008. június 30.

Megérkezett az új Ibiza


Nagyon PR-szövegnek fog hangzani, de ennek ellenére úgy kell kezdenem, hogy Kecskemétre is megérkezett az új SEAT Ibiza. A találkozást már nagyon vártam, ahogy mindig érdekes lesz számomra az első alkalom, amikor egy új autót meglátok. Az úton amúgy egy új Skoda Superbet is láttam, amiről hadd mondjam el, hogy nem „szuperbé”-nek, hanem „szuperb”-nek ejtjük. A szó angolul kiválót jelent. Nagyon jól mutat az életben, amennyiben a hátuljára már nem nézünk rá. Na, de nem akarok elkanyarodni a témától, ami most a kis Ibiza.

Az elődmodellel összehasonlítva láthatjuk, hogy a markáns élek (Arrow design) jót tettek a formának, az új Ibiza sokkal felnőttebb autó benyomását kelti. Kipróbálni még sajnos nem volt alkalmam, de beleülve is meggyőző az új gép. Nagyon szép a műszerfal, a kormány formája és fogása pedig különlegesen jó. Ezt nem is lehet leírni, próbálják ki.

Egyetlen bajom van: ebben a fényben a sok objektum miatt nem rajzolódtak ki az autó élei, mint az utcán, szabad téren. Úgyhogy tényleg várom már, hogy egyszer odakint is készíthessek róla képeket, természetes közegében. Seatos Móni megígérte, hogy rögtön szól, amint lesz tesztautó, úgyhogy innentől várom a hívását :)

Nincsenek megjegyzések: