2008. augusztus 22.

Álmaim úticélja


Kedves gondolat: szegélykő a kanyar belső ívén

Nagyon sok hely van a világon, ahová szeretnék eljutni életemben, de csak kettő, ami tényleg igazán nagy álmom. Az egyik Izland, de most nem ez a lényeg. A másik egy kis sziget, amiről a legtöbben azt sem tudják, hol van: a Man-sziget.
Ha azt mondom, hogy minden évben itt kerül megrendezésre a legendás Tourist Trophy (TT - amiről az Audi TT nevét is származtatják) motorverseny, akkor talán már dereng valami. De hogy hol van, az továbbra is homályos, ugye?
Pedig nincs túl messze. Az Ír tenger közepén, Nagy Britannia és Írország között fekszik.

És az az érdekes, hogy a blog statisztikájában rendszeresen látom, hogy valaki fürkészi a 'szavát erről a fantasztikus szigetről. A fenti térképen piros kis gombócok jelölik a helyeket, ahonnan az olvasók idetévednek. Látszik Dublin és London is, ahonnan tudom, hogy vannak rendszeres látogatók. És gyakran ott a kis piros jelölés a Man-szigeten is. Amikor ezt látom, mindig elfog az irigység amellett, hogy persze nagyon örülök a látogatásnak. Ezért arra kérném kedves man-szigeti olvasómat, hogy írjon nekem egy e-mailt a palasti.viktor[kukac]gmail.com címre, mert lenne pár kérdésem hozzá a szigettel kapcsolatban. Előre is köszönöm!
Castletown: a legjobb nevű város

A szigetről azt érdemes tudni, hogy nem tartozik sem Írországhoz, sem Angliához. Politikailag önálló, nem tartozik az EU-hoz sem. Az egyik pénzérméjük hátulján ráadásul egy Subaru Impreza, a háttérben pedig egy Ford Escort raliautó látható. Ezután ki merné vitatni, hogy ez a világ talán legérdekesebb szigete?
A Man-szigeten él a régi F1-es pilóta, Nigel Mansell, és a BBC-n futó legendás Top Gear című autós magazin műsorvezetője, Jeremy Clarkson is. Clarkson fejtette ki BMW M3 CSL tesztjében a lényeget a szigettel kapcsolatban: nincs sebességkorlátozás. Ajánlom, hogy nézze meg mindenki a videót, mert az elején mesél a szigetről, és különben is, gyönyörű az egész videó, autóstól, tájastól.



Egyszer el fogok jutni ide.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

szerintem meg Nizza-bol is olvassak a blogodat...:)