2008. november 2.

A Mercedes elveszett presztízse


Közelítsünk szép lassan a Mercedeshez, amit ma délután sikerült mobiltelefonnal lőnöm a csemői gokartpályára menet. Messziről azt hittem, hogy Fiat Regata, de amikor kirajzolódott a régen Baby-Benzként ismert 190-es, majdnem lehidaltam.

Aztán közelebb értünk, és egyre több részlet tűnt fel. Atyaúristen! Nézzék, nézzék! DTM-es hátsó szárny, brutális hátsó lökhárító, négy kipufogó. De akkor miért hiányzik a diffúzor?

Ja, mert akkor nem férne fel az alumíniumcsíkokból ráhegesztett XXL-es méretű dollárjel. Természetesen nem hiányozhatott az AMG felirat (a hátulján és az oldalküszöbökön) és a márkaidegen M3-as visszapillantótükör, nomeg a szintén BMW-kről ismerős tetőn lévő cápauszony sem. A hátsó szárny — úgy nézem — közepesen lassú versenypályához van beállítva. Biztosan nagyon hatásos, legalább másfél literrel megnöveli a fogyasztást 100 kilométeren. Dehát egy Mercedes tulajdonosa ilyesmivel úgysem törődik, nem igaz?
Azt hiszem, mind a Mercedes, mind az AMG áttanulmányozhatná ezt az autót, és okulhatna belőle. Valaki itt Csemő mellett megtalálta a Mercedes már-már elveszettnek hitt presztízsét!

Nincsenek megjegyzések: