2007. március 21.

Március 15.



Még hat nappal az ünnep után, március 21-én is nemzeti színekben díszeleg a Kossuth-szobor környéke. Koszorúk és iskolások által készített zászlók, kokárdák és egyebek díszítik a szobor talapzatát. Nagykőrösön zavargások nélkül telt az ünnep, nem úgy, mint a fővárosban, ahol szélsőségesek megint balhéztak, de ezúttal a rendőrség egész jól kordában tartotta őket, és este 11-re le is csitultak a kedélyek. Szóval Tomi, emiatt kár volt német földre menekülni.

A 15-ei ünnepség egyébként nekem teljesen kimaradt, de gondolom délelőtt volt a szokásos menetrend szerint. Bár a szokásos menetrend is ismeretlen előttem. A lényeg, hogy az ünnepen elmentünk gokartozni, ahová velünk tartott a Popi is, aki pedig köztudottan nem szereti annyira a pályaversenyeket. A gokartpálya tulajdonosaitól érdekes információkat szereztünk: két éven belül tervezik a jelenlegi mellé felépíteni a monacoi F1-es pálya vonalvezetéséhez hasonló aszfaltcsíkot. Elmondásuk szerint a körítést, mármint a tengerpartot, a kaszinót és az alagutat kihagyják a projektből anyagi okok miatt, és állítólag meg is büntetnék őket, ha egy az egyben lemásolnák a pályát. Csak nem tudom, hogy kik és miért büntetnék meg. Nyilván a szintkülönbségeket sem építik bele a pályába az eredetihez hasonlóan. A gokartos bácsi hozzátette még, hogy 24 órás gokartverseny megszervezését is tervezi a jövő évben. Becsülendő törekvések, sok sikert hozzá!
Szóval így telt március 15. Nem éppen ünnepi hangulatban, viszont elég olaszul.


Lőttem néhány képet a gokartpályán is, amíg vártuk, hogy végezzenek az előttünk lévők. Jól nyomták a srácok, de mi jobbak voltunk

Nincsenek megjegyzések: