2007. június 17.

Százötven szál gyertya...

Százötven szál gyertya. Hivatalosan ennyinek kellett volna égnie tegnap, a Gaga tanyán megrendezett születésnapi mulatságon. Nem a világ legöregebb emberének volt születésnapja, hanem hárman lettek, vagy lesznek ötvenévesek mostanában a baráti társaságunkból. Mindhárman városunk ismert és elismert polgárai: Búz Ferenc, Csákó Zoltán és Kapás Tibor. Őket megünnepelendő gyűltünk össze hatvanan-hetvenen szombat délután.

A címben szereplő mennyiségű láng persze nem égett, hiszen egy ötvenéves ember tortáját a kellő mennyiségű gyertyával ellátni már komoly anyagi megterhelést jelent. Torta viszont volt, lehet, hogy nem is három, hanem még több. Az az igazság, hogy nem számoltam meg. Mint ahogy megszámlálhatatlan féle egyéb kaja is volt a tésztasalátától a töltött káposztán át kétfajta pörköltig. És persze Editke-féle somlói galuska. Szerencsére a somlói galuska akkora hagyomány már a Kapás családban különböző ünnepek alkalmával, hogy egyszerűen nem merik megengedni maguknak, hogy ne legyen. Ennek én nagyon örülök.

Emellett fellelhető volt még tekintélyes mennyiségű szeszes ital és két vízipipa is a Juhász család jóvoltából. Nekik köszönhetően számos ember, köztük én is először találkoztunk ezzel a sok helyen népszerű tevékenységgel, mármint a vízipipázással. Nem rossz, nem rossz, de több mint fél nappal később ezt a fura érzést a tüdőmben azt hiszem, ennek köszönhetem.

A lényeg, hogy volt minden, ami egy nagyszerű bulihoz kell, és nem maradt el a jókedv sem. A továbbiakban beszéljenek a képek.


Kapás Tibor: 50 év, 5 diploma, T5-ös Transporter


Búz Ferenc (50) büszkén szemléli egyik ajándékát, a fotókat, melyeken az első vadászatakor lőtt őzzel látható. Ebből az őzből készült pörkölt a születésnapi mulatságra. Rossz nyelvek szerint az őzet igazából nem lőtte, hanem elütötte autóval. De ez nem igaz


Majális


A brigád egy része


Eszmecsere


Juhász Gyula: A motorozás öröme

Nincsenek megjegyzések: