2007. november 26.

AKCIÓ!!!

Valamelyik nap a Tescoban a polcok között barangolva belebotlottam egy kiemelt helyen (értsd: a polcsor végén) elhelyezett Ferrero Rocher toronyba. Az akciót hirdető tábla messzire kiáltott, úgyhogy reflexből elmentem mellette, hogy a két sorral odébb lévő édességpolcon megnézzem, van-e ott is belőle. Pont olyan nem volt, hanem egy másfajta doboz, 1499 forintért. Az nem kevés, úgyhogy visszamentem megnézni az akciós ajánlatot. Nahát, az is 1499 forint. De más alakú doboz. Mivel az ár ugyanaz volt, csak a grammsúlyt összehasonlítva juthattam előbbre. Az akciós csoki 300 grammos kiszerelésben kellette magát a feltűnő helyen. Visszaballagtam újra az édességpolc kevésbé frekventált részéhez, és meg sem lepődtem azon, hogy a másik doboz 375 grammos volt. Vagyis az „olcsó” mintegy 25 százalékkal drágább - amire szerény matematikai képességeim alapján jutottam. (Szóval ha nem jól számoltam ki, jó lenne, ha valaki viszonylag gyorsan kijavítana.)
A lényeg: sokak „kedvenc” áruháza nem csak a legenda szerint nézi hülyének előszeretettel azokat, akikből él.

Szeretném, ha végre az olcsó mobiltelefonok is megfelelő minőségű képet produkálnának, mert ezeken nem látszik rendesen az apróbetűs grammsúly. A nagy Sony R1-esemmel meg mégsem mehetek rejtett kamerás felvételeket készíteni...

Ha megengednek pár tanácsot a karácsonyi bevásárlóroham előtt: próbáljanak mereven ellenállni és figyelmen kívül hagyni az akcióstábla-felhőket; gondolkodjanak józan paraszt módjára, és fogják fel, hogy attól, hogy valami nyomtatásban megjelenik, még egyáltalán nem biztos, hogy igaz is.

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Az átlag(alatti) butus vásárlóból indulnak ki, aki ösztönösen és célirányosan az akció felirat felé törtet. Jó kis marketingfogás, hát igen...:)
Visszanézhetnél holnap hogy mennyi fogyott a polcvégi, és mennyi a sima kihelyezésűből.
Egy sztori, még nyárról. Csak hoyg továbbgondoljuk ezt a pénzéhes multi dolgot. Ásványvíz promóció volt szintén ebben az áruházban. 6 db mellé járt egy cserepesvirág. Az ásványvíz szokásos ára kb 60-70 forint körül szokott lenni,arra a hétvégére a T. felvitte 100 Ft körülire,gondolván hogy majd mi csináljuk neki a bizniszt:)...persze..majd én hozzam neki a rengeteg hasznot.Nem volt nagy sikere a promóciónak..
Na szóval ezek mennek..

Palásti Viktor írta...

Köszi a hozzászólást! Senki nem gondolhatja komolyan, hogy jószívűségből adnak majd ajándékot. Nyilvánvaló, hogy annak is ki kell fizetni az árát. De pl. ha valami máskás pia mellé adnak 1-2 szép poharat, azért szívesen fizetek többet, mert olyan pohárhoz úgyse lehet másképp hozzájutni (kivéve persze, ha csórsz egy kocsmából). Szóval szívesen megveszem az ajándékot, ha hasznos. De ásványvíz mellé cserepes virágot adni... ez valóban beteg ötlet volt. Adjanak az ásványvíz mellé is inkább poharat. Virágot meg virágföld mellé inkább...

gyuRko írta...

Igaz fél éves a post
de az egyikben 25 darab (akcíós)
a másikban 30 darab FR golyócska van
egy ien csokigolyó, általánosiskolás végzettséggel kiszámolható, hogy 12 gramm os az akciós kiszerelésben egy golyó (300/25=12)
a sima 30 darabos (amennyiben tényleg 375g) viszont 12,5 grammos csokigolyókkal van teletömve..
Persze lehet hogy a 360g ot "kerekíteni" kell 375gra vagy akár a 312,5 grammból lett 300 de azért vicces ez is szerintem, azontúl hogy az "akciós" drágább, még kisebbek is a golyók fél grammal! :D