2007. december 23.

Látogatottsági rekord


Manapság, mikor annyi érdekes dolgot lehet találni a neten, meg kell küzdeni minden egyes látogatóért. A Vikiszava látogatottsági statisztikáit nézve mindig büszkeséggel tölt el, ha látok valami növekedést a nézettséget illetően. Ez napi átlag 30-40 oldalletöltést jelent. Néha több, néha kevesebb. Ebben benne vannak a keresőrobotok is, amik a tartalmat fésülik át, hogy aztán a Google nálam is megtalálja a keresett kifejezéseket.
A linkek azért hasznosak, mert látogatókat irányítanak más oldalakra. Nálam is vannak ilyenek, és mindig örülök, amikor valaki más linkeli be a Vikiszavát saját honlapjára. A múltkor észrevettem, hogy a Kecskemét Daily Photo-n is megjelent a Vikiszava linkje. Mivel az általam ismeretlen készítője nem tud magyarul, így Viki says néven szerepel, ami még vicces is.
Ma viszont olyan dolog történt, ami a Vikiszava történetének messze legtöbb látogatóját hozta egy nap alatt: a Belsőség lapszemlét tartott, amiben az itt megjelent egyik cikkből is idéztek, és a szerkesztő még linkelte is a Vikiszavát. Az, hogy Magyarország legjobb és legolvasottabb autós médiumának blogjára felkerült a 'Szava linkje, december 22-én 888 látogatót eredményezett az átlag 30-40-hez képest. Ez nagyon vastag rekord, nem is tudom, hogy valaha sikerül-e majd megdönteni. A statisztika grafikonjában látható is a kiugrás. Ettől szép az internet.
Ezúton is köszöntök minden látogatót, aki véletlenül került ide, vagy valami másik oldalról úgy, hogy nem is hallott még erről a blogról.

Nincsenek megjegyzések: