2007. szeptember 12.

Horvátország 2007 - A bevásárlás

Vigyázat, rossz minőségű képek!

Szalagon az áru: keressék meg a képen a kis kosárlabdát és figyeljék meg a biztonsági okokból vett két roll wc-papír előtt lévő, mosópor nagyságú doboz mézes tescos corn-flakest

Szombaton indulunk Horvátországba Zolival és Katival a kissé megkésett, de jól megérdemelt nyaralásunkra. Az előkészületek sorát természetesen a nagybevásárlás nyitja, amire ma került sor. Tavaly, amikor két hétre mentünk hatan, a bevásárláskor több mint százezer forintot fizettünk, ez most 21 ezer volt egy hétre hármunknak. Vagyis ha utánaszámolok, kevesebbet költöttünk most, ha főre és napra is elosztom az összeget. Ez azonban nem jelenti azt, hogy ne vettünk volna egy csomó baromságot most is. Csak ezúttal jobban megnéztük az árakat.
A 9 forintért kínált vonalzók (a képen) ára például olyan kedvezőnek tűnt, hogy mindjárt ötöt is vettünk belőle. Derékszögűt, egyenest, szögmérőst, meg ami még volt. Remélem, hasznát vesszük majd a nyaralás alatt. Kati egy kis tolltartót is vett, amit majd sminkescucc-tartónak tervez használni. Vettünk három soft ball-t, vagyis kislabdát is, ami viszont tényleg jól jöhet még. Labda nélkül nem nyaralás a nyaralás. A tenger állítólag már nem túl meleg, de horvátországi hírszerzőnk szerint azért még fürödnek benne az emberek. Ezért kellhet majd a matrac is, amit Kati már beszerzett, és most a kis Suzukija csomagtartójában rejteget.
Az a rossz, hogy amikor közösen megyünk bevásárolni, mindenkinek előjönnek a különböző perverziói, már ami az élelmiszerfogyasztást illeti. Kati chipsmániás, ezért fanatikusan keresi az újdonságokat - most például a parázson sült (persze, hogyne) Lay's chipset -, persze miután már a kosárba tette az elmaradhatatlan zacskó Pombär-t. Zoli jobb nem is beszélni, ő minden polcon talál valamit, ami nélkül nem hagyhatjuk el a boltot, legyen az halkonzerv vagy pillecukor. Legújabb felfedezése a régi jó Fizzy pez (Pez cukorka koppintás) egy másik cég által gyártott változata. A nevét sajnos nem tudom, pedig Zoli tegnap adott is nekem ajándékba egy csomaggal. Ennek a cukorkának - amellett, hogy 20 Ft-ba kerül egy csomaggal - az az érdekessége, hogy egy csomagban háromféle szín van: fehér, sárga és piros, és a fehér fogyasztása szabályosan sokkos élményt vált ki.
Persze én is megveszek sok baromságot, amit meglátok, de most talán sikerült visszafognom magam. Azért jó sok olyan kaját vettünk, amit alig várok már, hogy majd megegyünk.
Egyvalamit nem sikerült venni: azt, amiért indultunk. Konzerveket. A Tescoban ugyanis nagyon szegényes választék volt ezekből, úgyhogy lesz még egy utunk valamelyik boltba.

Ui.: elnézést a rossz képminőségét, de a Tescoban csak mobillal merek fényképezni. Ráadásul ezt sem szeretik.

2 megjegyzés:

ClockworkRobot írta...

Ha készételkonzervre fáj a fogatok, akkor nagyon tudom ajánlani a kecskeméti Metróban is forgalmazott Házias ízek sorozatnév alatt futó chili con carnét, azaz csilis babot. Azon túl, hogy elképesztően finom, nyaralásra is ajánlott, mert olyan erős paprika van benne, hogy fél adag simán elbánik a nyaralások rémével, a gyomorrontással. Persze csak azoknál működik, aki bírja csilit ;)

Palásti Viktor írta...

A csilis bab a kedvencem, úgyhogy feltétlenül utánanézek holnap! Köszi a tippet!