2009. január 28.

Egy kis statisztika



Most fel kéne bontanom egy üveg pezsgőt, ugyanis a Vikiszava 2007. június 6. óta elérte az ötvenezer oldalletöltést. Ez a szám ugyan nem azt mutatja, hogy hányan olvasták az elmúlt másfél évben, de akkor is büszke vagyok rá.
Ha az olvasók számát nézzük, akkor azt mondhatom, 2008-ban 24.294-en olvasták a 'Szavát. A mostani adatok szerint naponta átlag 95-en nézik meg a képeket, meg amit ide vések.



A legnagyobb öröm, hogy a tavaly januári extrém látogatottsági csúcsot (amikor az index.hu címlapján és a totalcar.hu-n is megjelent a Vikiszava linkje, és aznap több mint ezer olvasóm volt, vagyis több, mint előtte egy egész hónapban), szóval hogy azt a rekordot egy éven belül, tavaly decemberben sikerült túlszárnyalni. Ez annak köszönhető, hogy a látogatók több mint 30%-a rendszeresen visszatér, vagyis az olvasók száma folyamatosan növekszik. Ez azért is jó, mert nagyon sokan úgy tévednek ide, hogy képeket keresnek a Google képkeresőjével. És mivel egyre több kép van, egyre több lesz a találat is, vagyis a növekedés valószínűleg nem áll meg.
Hogy ez így is legyen, megpróbálok még többet tenni érte, hogy az olvasók, vagyis Önök ne csalódjanak!
Nahát, most először érzem furának, hogy magázom magukat :) Most mi legyen? Áttérjen a Vikiszava tegeződő formára, vagy maradjon a magázódás, ahogy még 1996-ban elkezdtem? Szavazás indul!

És mivel a statisztikák sokaknak rém unalmasak, írok ide egy viccet a végére, ünneplés gyanánt.

A dadogós ember panaszkodik a barátjának.
- Ké-ké-képzeld! Ne-ne-nem tudom be-be-beterelni ezeket a ku-ku-kurva csirkéket az ó-ó-ólba!
- Miért? Mi a baj?
- Hát... mo-mondom nekik, hogy be-be-befele! Erre be-bemegy a csi-csirkék fele. A ma-maradéknak is mo-mondom, hogy be-be-befele! Me-megint be-bemegy a fele. Ez így me-me-megy, amíg csak e-e-egy marad. A-aztán mo-mondom, annak az egynek i-i-is, hogy be-be-befele! Erre vi-vi-visszaszól a csi-csi-csirke: most mi-mi-mit csináljak bazeg, sza-sza-szakadjak ketté? Mo-mo-mondom neki, hogy: na elmész te a pi-pi-pi-pi-picsába! Hát e-e-erre megint ki-ki-kijön az összes!

Nincsenek megjegyzések: