2009. január 4.

Kegyetlen lesz ez a Dakar

Tavaly terroristafenyegetettség miatt lefújták, idén pedig új földrészen, Dél-Amerikában rendezik meg a Dakar ralit. Érdekes lesz követni a versenyt, mert izgalmas csatáknak leszünk szemtanúi, az biztos. Izgalmas a hülye magyar kommentár nélkül is. Hogy mire gondolok? Íme egy példa:
Riporter: Mesélj valamit az első napról! Mennyire volt gyilkos a meleg?
Versenyző: Ma még nem is volt meleg...

Vagy egy másik:
Riporter: Mennyivel mentél az első szakaszon?
Motoros: Amikor nem volt nagy por, 170-el is mentem tíz percen át.
Riporter: Csak azért kérdezem, mert az utóbbi években sok halálos baleset volt a motorosok között Dakaron a nagy sebesség miatt.
Szegény motoros nem is nagyon tudta mire vélni ezt. Rossz showman. Azt kellett volna válaszolnia, hogy tisztában van vele, hogy mennyire veszélyes, és hogy bármelyik percben meghalhat.
Miért kell ilyen hatásvadász kérdéseket feltenni? Oké, nyilván nem fognak fázni, és veszélyes a gyors tempó, de miért kell egyből gyilkos melegezni meg halálos sebességezni... Ha a nézettséget akarják ezáltal növelni, talán ne éjfél után adják le a napi összefoglalót! A buta életbe már!
Egyébként hajrá magyarok! És hajrá Volkswagen!

2 megjegyzés:

ClockworkRobot írta...

Vajon mitől lesz Dakar, ha a város közelébe se mennek? :)

Palásti Viktor írta...

Ezen én is gondolkodtam, de a válasz nem is bonyolult. Régen Párizs-Dakar volt a neve, úgy vált legendássá. Aztán a Párizs nevet elhagyták, amikor már nem onnan rajtot, de jó érzékkel nem keverték bele más városok neveit. A Dakar önmagában is jól csengett. Ráadásul a legtöbb embernek egyből ez a verseny jut eszébe, ha a nevet hallja, és nem a város.
Ha ezt a versenyt most az új helyszín miatt Santa Rosa de la Pampa-Buenos Aires ralinak hívnák, az egyrészt megjegyezhetetlenül hosszú lenne, másrészt sokkal kevesebb embert érdekelne mint így, hogy Dakar, ami ráadásul másik kontinensen fut.