2008. január 2.

Hóban gokartozni...

Még december elején írtam arról, hogy Béla és Marcell mennyire elvakultak, ha gokartozásról van szó. Már akkor sem tartottam őket normálisnak (persze jó értelemben), de most azt kell mondanom, hogy teljesen megőrültek. Még karácsony előtt hívott Marcell a hírrel, hogy voltak gokartozni - ezúttal hóban -, és nagyon durva.
Régóta tervezgettük már, hogy ki kéne próbálni esőben meg hóban is, de ez utóbbi teljesen hülyeségnek tűnt, mivel slick (sima) gumival már esőben is vezethetetlen egy gokart, kedvenc pályánkon pedig egyelőre nem áll rendelkezésre esőgumi.

Hóban pedig annyira nincs tapadása, hogy csak úgy tudtak haladni, ha valamelyikük felállt a gokart hátuljára súlynak, mert egyébként csak kipörögtek a hátsó kerekek és meg sem mozdult a gép. Egy kör erejéig kipróbáltam én is. Nagy élmény, de kicsit félelmetes, hogy még alacsony sebességnél sem akarja követni a kormánymozdulatokat, hanem ötletszerűen csúszkál mindenfelé. Hát még, ha egyszer felgyorsul...
Alább a Vikiszava történetének első saját készítésű videóját láthatják. Ha sikerül összevágni az anyagot, és egy jó kis snittet (vagy mit) csinálni belőle, akkor felteszek majd egy normálisabb videót is, addig ízelítőnek legyen elég ennyi:

Ugye, hogy nem normálisak?

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Az Öreg FEFE is így ment a hóban a toyóval szöges gumikkal, még nyáron is......

Palásti Viktor írta...

Ó, a régi szép idők, mikor még megvolt a Toyó... Bár a kéziféke annak se fogott rendesen (mint most az AX-nek), így nem lehetett vele kézifékes fordulókat csinálni. Viszont elég volt megmutatni neki a kulcsot minusz 20 fokban is ahhoz, hogy beinduljon.