2008. január 18.

Statisztikai érdekességek

A rendszeres olvasók már találkozhattak ilyen című bejegyzéssel. A Vikiszava látogatói statisztikájában öröm böngészni, hiszen tanulságos adatok olvashatók ki belőle.
Szeretnék eldicsekedni vele, hogy ebben a hónapban a Vikiszava napi átlag oldalletöltése 95, az egyéni látogatók száma pedig 59. Ez körülbelül ötszörös növekedés a három hónappal ezelőtti értékekhez képest. Az olvasók számának meredek emelkedéséhez hatalmas mértékben hozzájárult, hogy a Belsőség (a Totalcar belső blogja) kétszer is szemlézett a Vikiszavából. Az elsőről tudnak, a második pedig az Euroringes cikk volt, aminek ajánlóját itt tekinthetik meg. Ez a kis ártatlan blogbejegyzés utána látható volt a Totalcaron is, sőt, az Index.hu címlapján - igaz, annak az alján - is ott figyelt egy jó fél napig. Azon a napon 1002-en látogatták meg a 'szavát.
Na, ennyit az önfényezésről. Jöjjenek a Google keresések, amik hozzám vezették a látogatókat.

Vinamp legujab 2007 képel

Őszintén kíváncsi vagyok, hogy ilyen helyesírással meg logikával megtalált-e már valaha bármit is neten, amit keresett.

Letölthető képek a Ferrari F2008-ról

Bicikli fék beállítás hogyan

Lehet, hogy ezek csak nekem nevetségesek, mindenesetre most elmondom, hogy kéne rákeresni az ilyesmire. Az első változatnál ennyit írjon a Google-be: F2008, majd ott válassza a kép funkciót. Elég sok találat lesz. Hihetetlen, hogy milyen kevés ember tud normálisan képet keresni a neten. Azt, hogy letölthető, egyébként is felesleges odaírni, mivel minden letölthető, ami a neten van. Legalábbis ha az ember nagyon akarja.
A másik esetben meg elég lenne annyi, hogy bicikli fék beállítás. A hogyan már teljesen felesleges. A Google kulcsszavakra keres. Olyan szövegekre, amikben szerepelnek ezek a szavak. Ezért ne írjunk a keresőbe összetett mondatokat, hacsak nem szó szerinti idézetet keresünk. De akkor tegyük idézőjelbe a keresett szövegrészt, mert az eredményesebb lesz. Persze az is csak akkor, ha tudunk helyesen írni. Aki meg képtelen helyesen leírni egy egyszerű szót, mint ahogy az első példában is látható, az ne akarjon semmit.
Végezetül volt egy keresés, ami nagyon szimpatikus nekem:

Különbség út és utca között

Mondjuk az elég kínos, hogy ilyen kérdést kell feltennie az illetőnek, viszont mindenképp pozitív, hogy felfogta, hogy van különbség, és szeretné is megtudni azt. Nagyon utálom ugyanis, ha szövegben például Kecskeméti út helyett Kecskeméti utcát írnak, vagy Arany János utca helyett Arany János utat.
Aki eddig eljutott ebben a cikkben, az megérdemli, hogy köszönetet mondjak a figyelemért. Köszönöm a figyelmet!

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Talalkoztam mar olyan budapesti uzlettel, ahol meg a sajat cimuket sem tudtak. A honlapon XIII. kerulet, Vaci utca volt megadva, dehat az a Vaci ut, mint ahogy azt a mellekelt terkep is mutatta.

Palásti Viktor írta...

Hú, hogy én mennyi ilyennel találkoztam már, hogy hol utat, hol utcát írnak ugyanahhoz a címhez. Ezt meg végképp nem értem. Legalább következetesen írná rosszul...